7 Ocak 2011 Cuma

PİLATES HANGİ KASLARI ÇALIŞTIRIR



Karın kas gruplarını sırt kaslarına bağlar.Göbek deliğini omurgaya yaklaştırır. Kas katmanları iki gruba ayrılır:

1-Sabitleyen Kaslar: Bunlar içte olan derin kas gruplarıdır. Bedeni yerinde tutarlar. Kontrol merkezleridir. Sabitleyen kaslar kendi içinde üçe ayrılır:

*Gövdeyi sabitleyenler : İç karın kasları (tranversus, iç ve dış çaprazlar) Transversus abdominis; en derindeki karın kasıdır. Göğüs kafesinin altını ön ve arkadan korse gibi sarar ve iç organları yerinde tutar.Çaprazlar (oblikler); transversusun üzerindedir. Bele şeklini veren ve yanlara eğilebilmeyi sağlayan kaslardır. Parmakları aşağıya ve kalçaya doğru uzattığımızda iç obliklerin şeklini hissedebiliriz. Dış oblikler, iç obliklerin üzerinde zıt yöndedir (X harfi gibi).

*Kürek kemiklerini sabitleyenler : Orta sırt kas grupları (alt trapezius, serratus anterior ve rhomboidler) Trapezius; kürek kemiklerini indirir.Rhomboids; küreklerin arasındadır ve kürekleri yerlerinde tutmaya yarar.Serratus anterior; ince ve yayvan bir kastır. Göğüs kafesini içerden yatay olarak kaplar ve kürek kemiklerine bağlar, omuzları sabitler.

*Kalça sabitleyenler : Kasıklarımızın arasında top sıkıştırdığımızda hissettiğimiz kaslar ve gluteusun hemen altında "turn out" yaptığımızda hissettiğimiz kaslar.

2-Hareket Kasları: Yüzeydeki kas gruplarıdır. Karın kas grubunun en dıştaki kası rectus femoristir (mekik yaptığımızda şişen kas).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder