7 Ocak 2011 Cuma

Plates Metodları Nelerdir

 Pilates Metodları

Hareket kolaylığı için dengeli kas yapısını ön plana çıkarır. Zihinsel farkındalığı, fiziksel hareket ve egzersizle birleştirerek bedeni “içten dışa” çalıştırır. Pilates, bedendeki güçsüz bölgeleri güçlendirerek ve yanlış alışkanlıkları düzelterek kas dengesi sağlar ve bedeni yeniden yapılandırır. Sağlam eklemler ve güçlü bir sırta sahip olmak ve esnekliğin artması, programın pek çok yararından yalnızca birkaçıdır.

Pilates metodunun temel prensipleri; insan bedeninin tek ve birbiriyle bağlantılı birimlerden oluştuğunun farkına varılmasını sağlamak (böylece bedensel ve zihinsel farkındalığı geliştirmek), duruş ve nefesi iyileştirmek ve hareketin verimliliğini artırmak şeklinde özetlenebilir. Son 20-30 yıldır popüler hale gelen fitness programlarının beden kondisyonuna getirdiği zararlı, yarış niteliğindeki yaklaşımdan farklı olarak; 70 yıldan fazla bir süredir uygulanan Pilates metodu, akıl yürütmeksizin tekrarlanan egzersizler yerine dikkatlice sergilenen hareketler zincirinden oluşmaktadır. Pilates metodunun uzunca süredir uygulanıyor olmasının sırrı, metodun getirdiği tutarlı ve kanıtlanmış sonuçlarda yatmaktadır.

Metodun bir özelliği de tüm bu egzersizlerin akciğerler ve kalp üzerine aşırı bir baskı uygulanmadan gerçekleştirilmesidir Her bir egzersiz yöneldiği kasları uzatmak ve güçlendirmek için tasarlanmıştır; böylece eklemler açılır ve kas gerilimleri yok edilir. Her bir egzersiz için geliştirilmiş özel nefes teknikleri, bedendeki enerjinin bu bölgelere gönderilmesine yardım ederken bedenin geri kalanının rahatlamasını sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder