5 Ocak 2011 Çarşamba

Plateste Düz bir karın, sıkı bir göbek, karın kasları için egzersizler, hareketler

 Karın Kasları İçin Egzersizler


Düz bir karna sahip olmak, istediğimiz kıyafetleri rahatça giyebilmek hepimizin en büyük arzusudur. Karın bölgesinde biriken yağlar hepimizde görüntü kirliliğine yol açmış gibi hisseder huzursuz oluruz göbekli ya da kilolu olmaktan. Peki düz bir karına sahip olmak için neler yapılabilir, nasıl düz bir karna sahip olabilirim diye merak edenlerden misiniz?
Yazımızın devamında düz bir karına nasıl sahip olabileceğinizi, karın ve göbek bölgelerinde biriken eritmesi zor yağları nasıl eritip tarih edebileceğinizi, göbeksiz düz bir karına sahip olmanın püf noktalarını resimlerle açıklamaya çalışalım.

Her  zayıflama egzersizinde olduğu gibi düz bir karına sahip olmak için de yapılacak olan egzersizlerin yanında beslenme alışkanlığının da düzenli olması amaca yönelik bir diyet listesi hazırlanmalı ve kilo yapan yiyeceklerden mümkün olduğunca uzak durmalı. (Sitemizde arama yaparak kilo yapan yiyecekleri bulabilirsiniz.)
4 farklı egzersiz ile siz de düz bir karna sahip olabilirsiniz. Göbeğinizi eritmek ve düz bir karın sahibi olabilmek için, beslenmenize dikkat etmeli ve aşağıdaki egzersizleri yapmaya özen gösterin.
Karın bölgesindeki farklı kasları çalıştıran bu egzersiz hareketleri ile, ideal bir görüntüye siz de kavuşabilirsiniz.

Buradaki hareketler, hatfada 4 gün, 15 defa 2 set halinde (2×15) yapılacaktır. Yani 15 defa hareketi yaptıktan sonra dinlenin ve tekrar 15 defa hareketi yapın. Sonra diğer harekete geçin.
İlerleyen günlerde set sayısını arttırabilir, ya da 1-2 ve 4. hareketleri bir ağırlıkla beraber yapmayı deneyebilirsiniz.
Düz bir karın için egzersizler 1. hareket: Sağa-sola bükülme
Bu hareket karnınızın üst ve alt kısımlarını hizaya sokmak için faydalıdır. Bu harekete başlamak için sırt üstü yere uzanın.
Kol ve bacaklarınızı resimde gördüğünüz şekilde yukarıya doğru kaldırın.
Şimdi karnınızı gerin ve kürek kemiklerinizi yerden kaldırmaya çalışın.
Yukarı doğru uzanın. Sağa doğru hafifçe vücudunuz bükün, ellerinizi sağ baldırınıza veya ayak bileğinizin dış kısmına dokundurmaya çalışın.
Başlangıç pozisyonunuza dönün ve bu sefer de sol tarafınıza dönerek aynı hareketi yapın.
Fazla zorlamadan kendinize sıkıntı vermeden yapın tüm yapacağınız egzersizleri..
Düz bir karın için egzersizler 2. hareket: Toplu hareket
Bu hareket de karnınızın şekillendirmek için faydalıdır. Bu hareket için tabak ya da top gibi hafif bir nesneye ihtiyacımız var. Bu hareket için önce yere sırt üstü uzanın. Bacaklarınızı dizlerinizden kırın ve ayaklarınızı yere düz olarak basın. Şimdi elimizde tuttuğumuz nesneyi, mesela bir top veya plastik bir tabağı,hafifçe yukarda tutun.
Kollarınızı gerin, karın kaslarınızı sıkın ve kürek kemiklerinizi yerden kaldırarak, belden yukarınızı sağa doğru çevirin.
Böylece, elinizdeki tabak veya top, sağ üst bacağınızın dış yüzüne dönük olacak. Başlangıçtaki pozisyonunuza dönün ve tekrar edin, ancak hareketi, bu kez sola doğru dönerek yapın.
Düz bir karın için egzersizler 3. hareket: Yukarı uzanma
3a-) Karnınızın alt kısmını şekillendirmeye yarayan bu hareket, bir kanepenin önünde yapılacaktır. Başınız kanepeye yakın olacak şekilde, yere sırt üstü, bir kanepenin önüne uzanın. Ayak parmaklarınızı ucu tavanı göstercek şekilde bacaklarınızı yukarı kaldırın. Kollarınızı da dirseklerinizden kırın. Kanepe ya da koltuğun alt kısmından tutarak destek sağlayın.
3b-) Şimdi yapmamız gereken hafifçe tavana doğru uzanmaya çalışmak. Karnınızı sıkın ve poponuzu yerden birkaç santim kaldırarak, ayak parmaklarınızı yavaşça tavana doğru uzatın. Bunu yaparken, dirsekleriniz de hafifçe tavana doğru kalkabilir. Bir süre bu pozisyonda bekleyin. Daha sonra poponuz yere değinceye kadar alçalın ve hareketi tekrar edin.
Düz bir karın için egzersiz 4. hareket: Sandalyeli hareket
4a-) Karnınızın üst kısmını şekillendirmeye yarayan bu hareket için sırt üstü uzanın. Bu sefer bize sandalye lazım hareket için. Bacaklarınız dizinizden 90 derecelik bir açıyla kırık olsun. Topuklarınızı, bir sandalyenin minder kısmına koyun ve kollarınızı başınızın üstüne doğru uzatın. Bunu yaparken, bir eliniz diğerinin üzerinde dursun.
4b-) Kollarınızı kulak hizasında düz bir şekilde tutarak, karın kaslarınızı sıkın ve kürek kemiklerinizi yerden kaldırarak bir süre bu pozisyonda bekleyin. Başlangıçtaki pozisyonunuza dönün ve hareketi tekrar edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder